Bekende voedingsstoffen voor een gezonde wietplant

Gezonde wietplant

voedingsstoffen voor een gezonde wietplant

Om planten te laten groeien geef je ze water, dat is niet zo ingewikkeld. Als je binnen of buiten wiet gaat kweken zul je ook goed voor de wietplanten moeten zorgen. Om optimale resultaten te behalen zul je toch wat meer moeten geven dan alleen water uit een gieter. Er zijn verschillende voedingsstoffen voor een gezonde wietplant om de planten beter te laten groeien en bloeien. Door naast water ook andere voedingsstoffen te geven aan jouw planten kun je de oogst aanzienlijk verbeteren, je moet uiteraard wel weten welke voedingsstoffen je voor een gezonde wietplant nodig hebt. Daarnaast zijn er nog meer zaken om rekening mee te houden.

Gezonde wietplant

Voedingsstoffen voor wietplanten

Wanneer je wiet gaat kweken zijn er diverse fases waar een wietplant doorheen moet gaan. De twee voornaamste fases zijn de bloeifase en de groeifase, de laatste noemen we ook wel de groeiperiode. Als je op de juiste wijze de voedingsstoffen afstemt op de juiste fase heeft dat invloed op de wietplanten, daarom maken we onderscheid in voeding om te groeien en voeding om te bloeien.

welke Voeding om te bloeien?

Je kunt proberen om jouw wietplanten de gehele periode hetzelfde soort plantenvoeding te geven, of het te proberen met alleen water. Maar een gezonde en sterke wietplant met een hoog THC gehalte zal toch echt wat meer krachtvoer nodig hebben om de maximale potentie te behalen. In de bloeifase heeft een wietplant meer behoefte aan kalium en fosfor, daarom zul je in deze periode ook andere voeding moeten geven die voldoet aan deze behoefte. Wanneer je hier geen rekening mee houdt, zal de wietplant niet optimaal kunnen groeien met een magere oogst als resultaat. Houd rekening met het juiste moment om deze voedingsstoffen voor wietplanten te gebruiken, wanneer je er te vroeg mee start kan het hoge gehalte aan kalium en fosfor juist voor overvoeding zorgen wat ook zeker niet de bedoeling is.

Bekende voedingsstoffen voor de bloeiperiode

Wanneer de wietplant gaat groeien zijn er bepaalde voedingsstoffen die zeker niet mogen ontbreken in de plantenvoeding:

● Fosfor (P)
● Kalium (K)
● Stikstof (N)

Als de wietplant gezond is zal deze na de groeifase doorgaan naar de bloeifase. In deze periode zal er een hogere behoefte zijn aan kalium en fosfor. Er zijn diverse soorten plantenvoeding op de markt die speciaal voor deze bloeifase bestemd zijn. Canna Terra Flores en Plagron zijn twee bekende voedingsstoffen voor de bloeiperiode.

Wietzaden bij Freeseedsonline.com

Als jij klaar bent om te beginnen met zelf wiet kweken kun je terecht in de webshop van Freeseedsonline.com. Je vindt hier naast gefeminiseerde wietzaden ook medicinale wietzaden en autoflower wietzaden. Wij bieden een brede selectie aan zaden die je snel en eenvoudig kunt bestellen in de webshop.

Soorten gefeminiseerde wietzaden:
Afghaan wietzaden
Ak 47 wietzaden
Ak 47 Autoflower wietzaden
Blue Medi Kush wietzaden
Bubblegum wietzaden
Critical wietzaden
Critical Autoflower wietzaden
Crystal White wietzaden
Early Skunk wietzaden
Great White Shark wietzaden
● Medical Kush wietzaden
Northern Lights wietzaden
Northern Lights Haze wietzaden
● Northern Lights Special wietzaden
Power Plant wietzaden
Silver Haze wietzaden
Sneeuwwitje wietzaden
Strawberry wietzaden
White Widow wietzaden

Tags:-  Voedingsstoffen voor wietplanten , Voeding om te bloeien?

controleer ook voor: – Wiet voor medisch gebruik

2 thoughts on “Bekende voedingsstoffen voor een gezonde wietplant

Leave a Reply