Hoe gaat de groeiperiode van wietplanten?

groeiperiode van wietplanten

Groeiperiode van wietplanten? 

Bij het planten van stekken moet je eerst controleren of deze stekken van goede kwaliteit zijn. Je kunt deze controle uitvoeren door te bepalen hoe dik de stam en de wortels zijn. Een stek van hoge kwaliteit zal wortels hebben die dik en kort zijn, bedekt met fijne haren. Ook zijn ze voorzien van een stam die dik en stevig is, en bedekt met groene bladeren. Als je een stek hebt die bruine wortels heeft, of niet door het stekblok kan groeien betreft het een lage kwaliteit stek.

 Legaal wiet kweken

Licht en wietplanten

Tijdens de groeiperiode is het belangrijk dat de planten voldoende licht krijgen, wanneer wietplanten aan het groeien zijn zullen ze minstens 18 uur aan licht nodig hebben. Om de temperatuur op een stabiel niveau te houden is het eigenlijk nog beter om meer uren licht te geven aan de planten.

Voeding en wietplanten

Er zijn diverse types plantenvoeding voor wietplanten verkrijgbaar. De twee voornaamste soorten zijn voedingsstoffen die de planten laten groeien en voedingsstoffen die de planten laten bloeien. We adviseren om je bij de aanschaf van plantenvoeding te beperken tot hetzelfde merk. Ieder merk heeft doorgaans producten die je opeenvolgend tijdens de gehele kweek kunt gebruiken. Lees altijd aandachtig de handleiding zodat je precies weet wanneer je specifieke voeding moet gebruiken zodat er niets misloopt tijdens het kweken.

Groei en wietplanten

Plaats iedere stek in natte aarde met een temperatuur van pakweg twintig graden Celsius, op basis van tachtig procent luchtvochtigheid. Wanneer de wietplant zich in de groeiperiode bevindt is het belangrijk om goed op de luchtvochtigheid te letten. Als de stek is uitgegroeid tot een echte plant hoef je de luchtvochtigheid niet meer zo scherp in de gaten te houden. Wanneer je kweekt in een grote ruimte kan het lastig zijn om de temperatuur en luchtvochtigheid goed te reguleren. Dan kun je een soort broeikas inrichten om de planten heen. Dat kan heel eenvoudig met een plastic boterhamzak.

Kweektip

Als laatste hebben we nog een praktische tip bij het kweken van wietplanten. Er kan altijd iets misgaan dus houd jouw wietplanten goed in de gaten. Zodra je constateert dat er iets niet helemaal in orde is kun je direct de juiste maatregelen nemen om jouw oogst veilig te stellen. veel kweektips vind je bij  freeseedsonline.com

Tags:- Licht en wietplanten,Voeding en wietplanten

controleer ook voor: –  Wiet kweken in een kas

2 thoughts on “Hoe gaat de groeiperiode van wietplanten?

Leave a Reply