Beginnen met het kweken van cannabis

 

Je hebt de wietzaden in huis en je wilt van start gaan met cannabis kweken, maar waar moet je beginnen? Om een gezonde wietplant te krijgen zul je eerst het zaad moeten laten ontkiemen. Er zijn drie populaire manieren om het zaad te ontkiemen, je hebt daarbij nog geen licht nodig. Je moet wel zorgen voor een omgeving die vochtig en warm is. Het vocht zal in het zaad trekken en na activatie ontkiemen. Wanneer de eerste bladeren zichtbaar worden is het tijd om met licht aan de slag te gaan.

 

Wietzaden laten ontkiemen methode 1: Een beker water

Een eenvoudige maar effectieve manier om wietzaden te laten ontkiemen is deze gewoon in een beker met water te leggen. De omgevingstemperatuur moet hiervoor wel minimaal 20 graden Celsius zijn om de zaden te laten ontkiemen. Na twee tot vier dagen zullen de zaden vanzelf openen, je ziet dan een kleine wortel tevoorschijn komen. Dat is het steeltje dat uit het zaad groeit na ontkieming. Wanneer je deze wortel kunt zien is het tijd om de zaden in de aarde te plaatsen. Je moet ze ongeveer een halve tot een hele centimeter in de aarde planten met de wortel naar beneden gericht. Hiermee geef je de wortel meer kans om dieper in de aarde te groeien.

 

Wietzaden laten ontkiemen methode 2: Vochtig medium

Het is ook mogelijk om te zaden op een bodem te leggen die vocht vasthoudt om zo de zaden te laten ontkiemen. Hiervoor kun je watten gebruiken of keukenpapier. Houd er wel rekening mee dat water snel kan verdampen bij kamertemperatuur. Het is van belang om de zaden vochtig te houden wanneer deze aan het ontkiemen zijn zonder dat het medium compleet doorweekt is. Je kunt wat vochtig keukenpapier over de zaden leggen om ze vochtig af te dekken.

 

Wietzaden laten ontkiemen methode 3: In de aarde

Je kunt als laatste de zaden laten ontkiemen in de aarde. Bij deze methode loop je wel een groter risico dat de zaden niet zullen ontkiemen. Wanneer de wortel tevoorschijn komt kun je deze in een pot met aarde planten. De pot moet met doorzichtige plastic folie afgedekt worden om zo een soort kleine kas te maken waar een hoge luchtvochtigheid aanwezig is. Dat is een goede omgeving voor de jonge wietplant.

 

Goed om te weten

Niet alle zaden zullen op precies hetzelfde tijdstip wortel schieten. De periode voor het verschijnen van de wortel kan tussen twee tot wel tien dagen duren, je zult dus geduldig moeten zijn voordat je resultaat kunt zien. Bij alle bovenstaande methoden geldt een minimum temperatuur in de ruimte van 20 graden Celsius. Wij wensen je veel succes met het ontkiemen van jouw eerste wietzaden!

 

Voor meer informatie en handige tips voor het kweken van wietzaden kun je terecht op Freeseedsonline.com. Hier vind je allerlei artikelen voor beginnende kwekers en hobbyisten. Bekijk ook de selectie wietzaden speciaal voor beginners waarmee het eigenlijk niet meer fout kan gaan!

Tags:-  cannabis kweken, wietplant

controleer ook voor: –  Wat is wietolie?

Leave a Reply