Wat is wietolie?

Wanneer olie uit de bloemtoppen van een wietplant wordt gehaald noemen we dit wietolie. Deze vloeistof is dik en stroperig, wietolie wordt gemaakt met alcohol. Naast de extractie van cannabinoïden worden er ook terpentenen uit de bloemtoppen gehaald, deze stoffen hebben een medicinale werking. Bij de productie van wietolie wordt wiet opgelost in pure alcohol. Deze alcohol verdampt na verloop van tijd en alleen de hars zal overblijven. Omdat de alcohol zal verdampen bij een temperatuur van 78 graden Celsius zal wiet in een spacecake niet zo sterk zijn omdat THC krachtiger wordt onder hogere temperaturen. Wietolie is daarmee minder interessant om te roken voor een high effect, het is daarentegen juist wel een goed product voor de medicinale werking.

 

Waar kun je wietolie kopen?

Wietolie met THC kun je niet legaal kopen in Nederland, olie met CBD wel. In de apotheek wordt tegenwoordig wel wiet verwerkt, maar het is niet toegestaan om daar wietolie met een hoge concentratie THC van te maken. Het valt daarmee namelijk onder de opiumwet. Waar kun je dan betrouwbare wietolie kopen in Nederland? Er worden via internet veel producten aangeboden, maar daarbij is geen garantie voor de kwaliteit of het gewenste effect bij de gebruiker. Je kunt het beste op zoek gaan naar gebruikers die goede ervaringen hebben met specifieke producten, en probeer precies de herkomst van de wietolie te achterhalen.

 

Zelf wietolie maken

Het is mogelijk om zelf je eigen wietolie te maken. Er zijn veel manieren om dit uit te voeren en er bestaan veel preparaten die je kunt gebruiken. Wanneer je wietolie voor medische doeleinden wilt maken kun je een preparaat op voorschrift vragen zodat je zelf de wietolie kunt maken. Bij preparaten uit betrouwbare bron loop je geen risico producten met zware metalen of bestrijdingsmiddelen aan te schaffen.

 

Toekomst van wietolie

Zoals het er nu naar uitziet zullen apothekers in de nabije toekomst zelf de wietolie kunnen produceren, ze hebben immers al de benodigde preparaten in huis. De medische voordelen van wietolie worden steeds vaker ontdekt, het is nu wachten op de politiek om stappen te ondernemen. Wietolie zal overigens geen vervanging zijn voor wietrokers die liever een sterk effect voelen. Door verhitting zal wiet krachtiger worden, bij wietolie is de ervaring minder sterk.

 

Meer informatie over wietolie, cannabis en andere zaken omtrent het kweken en gebruiken van wietzaden en planten kun je vinden op Freeseedsonline.com. Bekijk ook onze handige handleidingen voor starters om zelf met wiet kweken aan de slag te gaan.

Tags:-  wietplant wietolie ,  kweken

controleer ook voor: –  Wat is cannabis?

Leave a Reply