Welke lampen voor stekken en moederplanten?

Welke lampen voor stekken en moederplanten?

 Welke lampen voor stekken en moederplanten, hier het antwoord

Bij het kweken van stekken zul je niet veel licht nodig hebben. Het is mogelijk om honderd stekken te kweken onder slechts drie TL balken. Met een LED lamp van pakweg 90 Watt kun je maar liefst 250 stekken kweken. Je moet de lamp vijf tot tien centimeter boven de wietplanten hangen, bij een krachtige lichtbundel moet de lamp ook hoger gehangen worden. Let altijd goed op de planten om de optimale hoogte te bepalen.

 Welke lampen voor stekken en moederplantenWelke lampen voor stekken en moederplanten

Kweeklampen voor de groeifase

Je zult de planten achttien uur per dag licht moeten geven om deze te laten groeien. De overige zes uur van een etmaal moet de kweekruimte geheel verduisterd worden om de wietplanten rust te geven. De temperatuur tussen licht en donker mag hierbij niet teveel verschillen, wat met name in de koudere seizoenen een uitdaging kan zijn. Je kunt de luchtregulering samen met de lampen inschakelen en uitschakelen voor een meer constante temperatuur.

 Welke lampen voor stekken en moederplanten

Wat is de beste temperatuur om wietstekken te laten groeien?

De optimale temperatuur om wietstekken te laten groeien ligt tussen de 22 en 25 graden Celsius. De planten zijn op dit moment nog vrij zwak, daarom moet je niet teveel ventileren. Dit zal de ruimte te droog maken. Bij jonge plantjes heeft een droge lucht vaak meer invloed op de gezondheid dan een hoge temperatuur. Tocht, kou en snelle temperatuurwisselingen kunnen de stekjes onherstelbaar beschadigen.meer weten over moederplant kweken?

 

Wisselende temperatuur tijdens het kweken

In de zomer en in de winter kunnen temperaturen flink variëren, je kunt dit tegengaan door de dag/nacht cyclus om te draaien en de lampen in de nacht te laten branden.

 

Kweeklampen

Bij de aanschaf van kweeklampen moet je goed opletten welk soort kweeklampen je nodig hebt. Je kunt kiezen uit diverse merken kweeklampen zoals de Lucalox HO kweeklampen van GE of Philips kweeklampen. Dit zijn beide betrouwbare merken. Je kunt doorgaans de lampen tweemaal gebruiken, vervang daarna de lampen.

 

Tags:-   wietplanten ,  de beste temperatuur voor het kweken van wiet

controleer ook voor: –  Cheese wietzaden

Leave a Reply