Legaal wiet kweken

groeiperiode van wietplanten

Legaal wiet kweken: Steeds meer Nederlanders gaan zelf aan de slag met het kweken van wiet. Wiet van de coffeeshop kan erg duur zijn, daarnaast weet je niet precies wat er in de wiet zit. Daarom zetten veel mensen hun eigen kweek op waardoor ze hun eigen wiet kunnen telen met aandacht voor kwaliteit en kosten.

Legaal wiet kweken

Geld verdienen met wiet kweken

Er zijn ook mensen die niet zozeer voor zichzelf aan de slag gaan maar met het doel wiet te verkopen. Commerciële wietkwekers zien de hoge prijzen in de coffeeshop en willen daar graag een graantje van meepikken. De commerciële teler heeft als voornaamste doel winst maken. WAT STRAFBAAR IS!

Geld verdienen met wietkweken

Conflicten tussen de wietkwekers

Tussen de hobbyisten en de commerciële kwekers kunnen de discussies hoog oplopen. De telers voor eigen gebruik zijn het vaak niet eens met de commerciële belangen en vinden de wijze waarop het verbouwen van wiet plaatsvindt niet juist. Daarnaast lopen de hobby kwekers ook meer risico op problemen met justitie en controles omdat de commerciële telers de markt onder druk zetten en deze in een crimineel hoekje duwen.

Conflicten tussen wietkwekers

Je eerste wiet kweken

Wanneer je nieuw bent in het kweken van wiet geven we je graag wat meer informatie om aan de slag te gaan. Houd er rekening mee dat alle informatie op deze pagina’s bedoeld is ter informatie voor persoonlijke teelt, we zijn op geen enkele wijze aansprakelijk voor de handelingen die lezers verrichten na het lezen van deze informatie.

Er zijn ook een paar wietzaden bedrijven die je hulp bieden bij je eerst kweek:

Freeseedsonline.com

Is een Nederlands bedrijf die zich bezighoud met medicinale klanten om zo meer duidelijkheid te krijgen over het gebruik ervan.

Seedsmania.nl

Hoe kun je zelf wiet kweken?

Er zijn verschillende manieren om zelf wietplanten te kweken, er zijn ook verschillende manieren waarop je dit kunt doen. In beginsel kun je de wietteelt verdelen in twee groepen; binnen kweken en buiten kweken. Bij elke groep zijn er verschillende methodes om de teelt uit te voeren. Er bestaat niet één juiste manier om te werken, je kiest de methode die het beste aansluit bij jouw doelstellingen. Daarnaast moet je ook goed kijken naar de middelen die je hebt zoals ruimte, gereedschap en budget.

 

Op deze pagina kun je een beknopt overzicht vinden van de voornaamste methodes, bij elke beschrijving kun je doorklikken naar links met meer informatie over elke specifieke methode.

 

Wiet kweken buiten

Wanneer je wilt beginnen met wiet kweken kun je waarschijnlijk het beste buiten starten. Je hebt niet zoveel nodig om een begin te maken, en de kosten vallen ook reuze mee. Je kunt buiten kweken om verschillende redenen zoals het kweken voor persoonlijk gebruik. Je kunt dan een aantal kleine planten in je eigen tuin plaatsen, of zelfs op het balkon van een appartement. Wanneer je kweekt voor commerciële verkoop zul je meer ruimte en capaciteit nodig hebben. Er wordt hiervoor soms gebruikt gemaakt van landbouwgrond of ergens op een rustig plekje in een natuurgebied. Ze noemen deze manier van kweken in de vrije natuur ook wel “Guerilla kweken”. Je kunt er op DEZE PAGINA meer over lezen.

Legaal wiet kweken binnen?

De kleinere commerciële kwekers werken vaak binnen of in een kas, deze methode is niet toegestaan. Dit wordt vaak uitgevoerd door mensen die een centje extra willen verdienen, het betreft vaak beperkte hoeveelheden. Wanneer het grote commerciële kwekers zijn worden de werkzaamheden vaak niet thuis uitgevoerd maar in een schuur of in een grote loods. Zelfs ondergrondse bunkers komen voor bij de illegale teelt. Hoe groter de kwekerijen, hoe groter ook de kans dat de betrokkenen in het criminele circuit actief zijn.

 

Binnen wiet kweken vereist meer materialen dan je buiten zult gebruiken. Uiteraard heb je ruimte nodig zoals een kamer in je woning, een speciale kas of een specifiek ingerichte ruimte. Vervolgens zul je moeten investeren in diverse materialen om de wiet mee te verbouwen waarvan de kosten hoog op kunnen lopen. Je zult voor de binnenkweek een aantal spullen nodig hebben om succes te boeken. De planten moeten gevoed worden, en zoals bekend zal binnen wiet kweken ook veel stroom kosten door het gebruik van licht bij de productie.

 

Niet alleen de locatie is belangrijk, ook de wijze van kweken. Denk bijvoorbeeld aan de bodem die je wilt gebruiken ofwel het medium zoals kokos, aarde of steenwol. Je kunt zelf kiezen of je een volautomatische kweekinstallatie aanschaft of liever een oplossing waarbij je zelf de touwtjes in handen houdt. Er is een overvloed aan keuzes wat betreft de materialen om te kweken, de kweekkassen, kweektenten, kweekmaterialen en uiteraard die wietzaden die je wilt verbouwen. Omdat je zoveel mogelijkheden tot je beschikking hebt zul je niet vaak twee identieke kweekinstallaties tegenkomen. Je kunt HIER meer lezen over zelf binnen wiet kweken.

 

Materialen om wiet te kweken

Om te beginnen met wiet verbouwen zul je een aantal spullen nodig hebben, zowel voor binnen als buiten kweken. Vroeger moest je stad en land aflopen om alle materialen te verzamelen, dat is tegenwoordig een stuk eenvoudiger met (online) winkels die alles wat je nodig hebt aanbieden om van start te gaan. Deze winkels zijn bekend onder de naam “growshops” en er is volop keuze in winkels, ook bij jou in de buurt. de online winkels richten zich op de thuiskweker en bieden een compleet assortiment aan materialen in verschillende prijsklassen. Meer weten over kweekmaterialen en growshops? Kijk dan op DEZE pagina.

 

Zelf wietplanten kweken

Het maakt niet uit of je binnen of buiten gaat kweken, of je aarde of glaswol gebruikt, of dat je in een kleine kweekkas of enorme loods aan de slag gaat. Je kunt de beste materialen kweken en voeding kopen, de belangrijkste factor bij wiet kweken is altijd nog de wietplant. Hoewel dit erg vanzelfsprekend lijkt, zijn er veel mensen die niet voldoende stilstaan bij de keuze van de wietzaden.

 

Een goed begin is het halve werk, dat geldt zeker bij de start van jouw wietplanten. Wanneer deze een gezonde en goede start maken zul je daar later tijdens de oogst veel voordeel van hebben. Om ervoor te zorgen dat jouw wietplanten van begin af aan gezond en sterk zijn moet je een goede start maken door de zaden met zorg te behandelen in de eerste fase. De keuze voor hoge kwaliteit zaden speelt daarbij een belangrijke factor. Je kunt naast het planten van wietzaden ook met stekken werken, dit zijn afgesneden delen van een vrouwelijke cannabis plant. Houd er rekening mee dat zowel het bezit als de verkoop van dit soort stekken in Nederland verboden is. Daarnaast weet je bij aanschaf van stekken niet altijd wat je kunt verwachten, zo is het mogelijk dat de plantjes besmet zijn met ziektes, niet sterk genoeg zijn om te overleven en wellicht te lang aan kou blootgesteld zijn. Kweken met wietzaden geeft je een voorsprong op het gebruik van stekken, je houdt controle over het gehele proces en kunt uiteraard de wietzaden kiezen met de eigenschappen die jij graag terugziet in de plant.

 

Je maakt de beste start met wiet kweken door de juiste zaden te kopen. Je kunt deze zaden gelukkig wel legaal kopen, in winkels bij jou in de buurt of gewoon online bestellen bij een goede leverancier. Dan kun je kiezen uit het grootste assortiment zaden om je eigen Marihuana te kweken. Het kopen en bezit van wietzaden is niet illegaal, je kunt meer lezen over diverse zaden op DEZE pagina.

 

Cannabis kweekschema

Om een goed begin te maken met wiet kweken is het aan te raden een kweekschema ofwel voedingsschema te gebruiken. In een dergelijk schema zie je precies hoeveel voeding je de planten moet geven. Wanneer je niet veel ervaring hebt met wiet kweken is het gebruik van een kweekschema sterk aan te bevelen. Lees HIER meer over een wiet voedingsschema.

 

Problemen met bladeren van wietplanten

Wanneer je aan het kweken gaat kan het gebeuren dat je problemen krijgt met de bladeren. Gele bladeren komen bijvoorbeeld regelmatig voor. Er kunnen diverse oorzaken zijn voor problemen zoals insecten, de plantenvoeding, diverse schimmels of andere factoren in de kweekruimte die niet in orde zijn. Op DEZE pagina kun je meer lezen over problemen met wietbladeren.

Oogsten van wiet

Het moment om de wiet te oogsten is voor beginners vaak de meest ingewikkelde beslissing die ze moeten maken. Wanneer je te vroeg gaat oogsten zal het THC gehalte lager zijn, wanneer je te laat bent kunnen de toppen rotten met als gevolg een vreemde smaak. Zorg ervoor dat jij op het juiste moment gaat oogsten en gebruik voor het beste resultaat een wiet knipmachine. Je kunt op DEZE pagina meer lezen over het oogsten van wietplanten.

Is wiet kweken legaal?

Wiet kweken is technisch gesproken illegaal. Het is wel zo dat het kweken van maximaal vijf plantjes buitenshuis in principe gedoogd wordt, maar dat betekent niet hetzelfde als legaal. Voordat je zelf begint met wiet kweken moet je rekening houden met de juridische consequenties. Je kunt op DEZE pagina meer lezen over de straffen bij het kweken van wiet.

Lees meer over onze site: