Wat is cannabis?

Over de hele wereld wordt cannabis gekweekt maar veel mensen weten weinig van dit wereldberoemde plantje. Naast de naam van de plant is cannabis ook de naam voor het product dat uit deze plant voortkomt. Hennep is een andere term voor in feite dezelfde plant. De twee voornaamste soorten zijn cannabis Sativa en cannabis Indica. Hoewel je waarschijnlijk als eerste denkt aan de wiet die voortkomt uit de hennepplant wordt cannabis ook gebruikt voor andere producten waaronder voeding voor dieren, kleding en medicatie.

 

Wiet en hasj

Alleen de vrouwelijke hennepplanten zijn geschikt om hasj en wiet voor menselijke consumptie van te maken. Hasj is een product dat voortkomt uit de hars die van de volledige plant afkomstig is, wiet bestaat uit de toppen en bladeren van de hennepplant die na drogen verkruimeld worden. De voornaamste stoffen die in wiet en hasj voorkomen zijn CBD en THC. Dit zijn de stoffen die een bedwelmend gevoel geven, ook wel bekend als “high” of “stoned”. Hasj zal doorgaans een hogere concentratie bedwelmende stoffen bevatten en daarmee ook een sterker effect op lichaam en geest hebben.

 

Hoe wordt cannabis gebruikt?

Er zijn in Nederland naar schatting zo’n 400.000 mensen die wiet of hasj gebruiken. De meerderheid van deze groep zal het product roken in een joint, vermengd met tabak. Er zijn ook andere manieren om cannabis te gebruiken zoals het inhaleren van damp uit een waterpijp. Deze methode heeft een sterker effect omdat de damp direct in de longen komt. Ook wordt cannabis in verschillende voedingsmiddelen gebruikt waarvan spacecake het meest bekende voorbeeld is.

 

Wiet en hasj in Nederland, is dat legaal?

Er is in Nederland sprake van een gedoogbeleid. Dat betekent dat wiet of hasj bezitten weliswaar illegaal is, maar de autoriteiten zullen de bezitter niet vervolgen. Er wordt daarbij wel een limiet gesteld van maximaal vijf gram wiet of hasj, anders kun je alsnog in de problemen komen. Cannabis verkopen is volledig illegaal met uitzondering van coffeeshops die aan zeer strenge voorwaarden moeten voldoen.

 

Meer weten over cannabis?

Voor meer informatie over het gebruik van wiet en het kweken van hennepplanten kun je terecht op Freeseedsonline.com. Voor zowel beginnende kwekers als ervaren rokers is er op deze website veel informatie te vinden over alle soorten cannabis.

Tags:-  hennepplanten, Wiet en hasj

 

controleer ook voor: –  Royal queen seeds zaden kopen in Groningen

Leave a Reply