Medicinaal gebruik van cannabis: Werkt het?

Medicinale gebruik van cannabis

Werkt het gebruik van medicinale cannabis?

Cannabis wordt al eeuwenlang gebruikt om mensen te genezen van ziekten, en om symptomen te bestrijden. De oude Grieken waren van mening dat cannabis een positieve invloed had op de spijsvertering, de Romeinen maakten gebruik van cannabis om depressie tegen te gaan. Nu maken we nog steeds gebruik van medicinale cannabis in de bestrijding van chronische pijnklachten. Vanaf 2003 is het legaal om cannabis voor medische doeleinden te gebruiken, en is het verkrijgbaar bij de apotheek op basis van doorverwijzing door een arts.

Bubbelgum auto

Verschillen tussen medicinale cannabis soorten

Met een grote variëteit aan medicinale cannabis bestaat er ook veel verschil in de toepassing en invloed op het lichaam. Voor medisch gebruik wordt eerst gekeken naar de aandoening, in sommige gevallen zijn dit dezelfde variëteiten als de wiet voor recreatief gebruik. De manier waarop de werkzame stoffen worden toegediend verschilt doorgaans wel; de recreatieve gebruiker zal meestal wiet roken, de medicinale gebruiker zal eerder kiezen voor inhaleren.

 

Voordelen van cannabis inhaleren

Bij inhaleren van cannabis is er geen tabak nodig, dat betekent dat de gebruiker niet wordt blootgesteld aan de gevolgen van nicotine en teer. Daarnaast is het bepalen van de juiste dosis een stuk eenvoudiger met inhaleren. Het is mogelijk om de cannabis te inhaleren met een verdamper (vaporizer) die de werkzame stoffen afgeeft aan het lichaam. Dit is een efficiënte en krachtige manier om het gewenste effect te bereiken. Het is ook mogelijk om thee te maken met cannabis, maar dan duurt het langer voordat het effect voelbaar is.

 

De effectiviteit van medicinale cannabis

De resultaten zijn nog niet volledig en de meningen zijn verdeeld over cannabis als medicijn, het is wel wetenschappelijk aangetoond dat cannabis kan helpen bij het verlichten van chronische pijn en ook mentale aandoeningen waaronder het syndroom van Tourette. De effectiviteit is nog niet onomstotelijk bewezen voor aandoeningen als epilepsie, reuma, migraine, artritis, ADHD en de ziekte van Crohn. Toch zijn er veel mensen die zweren bij het positieve effect van cannabis op de klachten van ADHD en reuma.

 

Bubblegum Autoflower wietzaden

De Bubblegum Autoflower wietplanten bevatten overwegend Indica genetica. Er is een hoge mate van harsproductie, de plant heeft een THC dat gemiddeld ligt. Deze wietplant biedt een hoge opbrengst op basis van compacte toppen. Je zult de Bubblegum Autoflower direct herkennen aan dat typische aroma en de geur van kauwgom. De zaden werden ontwikkeld in Amerika en zijn later geïntroduceerd in Nederland. Zoals de naam al doet vermoeden betreft het een variant van de bekende Bubblegum die zelf in bloei zal komen.

 

Kenmerken Bubblegum Autoflower

 • Type: Indica 50% / Sativa 15% / Ruderalis 35%
 • THC gehalte: 13%
 • Gemiddelde hoogte binnen: 50 tot 90 cm
 • Gemiddelde hoogte buiten: 80 tot 130 cm
 • Gemiddelde opbrengst binnen: 500 gr/m²
 • Gemiddelde opbrengst buiten: 300 gr/plant
 • Bloeiperiode binnen en buiten: 8 tot 9 weken
 • Geslacht: Vrouwelijk
 • Smaakprofiel: Zoet, kauwgom aroma en smaak
 • Autoflowering
 • Indica Dominant
 • Hoge opbrengst
 • Compacte toppen

 

Bubblegum Autoflower voor medicinaal gebruik

De Bubblegum Autoflower cannabis wordt toegepast voor medicinaal gebruik bij klachten als slaapgebrek en stress.

Tags:-  medicinale cannabis , cannabis inhaleren

controleer ook voor: – De voordelen van verdampen

 

 

One thought on “Medicinaal gebruik van cannabis: Werkt het?

Leave a Reply