Hoe begin je met cannabis kweken? (Deel 1: De basisbenodigdheden)

Wietkweken moeilijk ?

Hoe begin je met cannabis kweken?

 

Het grootste nadeel aan wiet roken is de prijs die je ervoor moet betalen in de coffeeshops. Omdat de legale verkoop van wiet beperkt is tot slechts enkele coffeeshops, kunnen de prijzen voor een joint behoorlijk oplopen. Wanneer je graag wiet rookt maar niet de bankrekening leeg wilt plunderen kun je zelf aan de slag gaan met cannabis kweken. We beginnen onze beginnerscursus cannabis kweken met de basisbenodigdheden om aan de slag te gaan met je eigen wietplanten.

 Hoe begin je met cannabis kweken?

Is het kweken van een cannabisplant moeilijk?

De angst voor politieagenten die binnenstormen om jouw cannabisteelt plat te leggen is niet terecht, evenals de gedachte dat cannabis kweken moeilijk zou zijn. Ten eerste mag je in Nederland maximaal vijf wietplanten bezitten voor persoonlijk gebruik, daarnaast is het kweken van cannabis best eenvoudig zolang je de juiste technieken toepast. Een bijkomend voordeel is wiet waarvan je precies de herkomst kent, jouw planten zijn niet bespoten met chemische troep!

 

Buitenteelt of binnenteelt

Je kunt zelf de keuze maken om binnen cannabis te kweken of buiten. Hoewel buiten wiet kweken enkele voordelen biedt, staan er zeker voor de beginner ook een aantal uitdagingen tegenover. Je hebt veel minder controle over de weersomstandigheden zoals neerslag, wind en temperatuur. Bij binnen cannabis kweken heb je alles onder controle zodat je meer kans hebt op een succesvolle oogst. Als je niet eerder wietplanten hebt gekweekt kun je het beste binnen beginnen.

 

Wat je nodig hebt voor cannabis kweken

Zelf cannabis kweken is op zich helemaal niet ingewikkeld, je moet wel een behoorlijk aantal handelingen verrichten om goede resultaten te boeken. Omdat alle informatie in één keer overweldigend kan zijn beperken we ons hier tot de basis.

 

Wietzaden

De kwaliteit van de wietzaden die je gaat kweken is van cruciaal belang, je zult hier dus een weloverwogen keuze moeten maken. Er zijn veel soorten wietzaden met ieder hun eigen unieke kenmerken. Wanneer je met inferieure wietzaden aan de slag gaat kun je problemen krijgen met bloeien of planten die voortijdig afsterven. Dat is zonde van je tijd en geld, koop dus jouw wietzaden bij een ervaren zaadbank zoals Freeseedsonline.com heeft zaden van royalqeeunseeds

 

Kweekmedium

Nadat je de keuze voor de wietzaden hebt gemaakt kies je voor het kweekmedium waar je de zaden op zult kweken. Dit is de bodem die je gebruikt voor de wietplanten, je kunt bijvoorbeeld kiezen voor aarde, kokos of hydro. Niet alleen is de keuze in soorten medium groot, er zijn ook veel typen kweekmedium die geschikt zijn voor cannabis kweken. Wel heeft iedere methode een andere werkwijze, het is daarom van belang om het kweekmedium te kiezen waar jij goed mee overweg kunt.

 

Verlichting

Bij binnen cannabis kweken moet je daglicht nabootsen, hier heb je een lamp voor nodig. Van alle attributen die je nodig hebt zal de lamp de grootste investering zijn, er zijn gelukkig betaalbare lampen voor beginners. De eenvoudige lampen zijn geschikt voor cannabis kweken op kleine schaal, en maken het wat makkelijker voor de beginnende kweker om aan de slag te gaan.

 

Kweekvoeding

Alles wat leeft heeft voeding nodig, dat geldt uiteraard ook voor jouw wietplanten. Eigenlijk is dit onderdeel niet ingewikkeld, je hebt namelijk slechts twee soorten kweekvoeding nodig; groeivoeding en bloeivoeding. Er is wel een enorme keuze aan merken en producten waardoor je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Daarnaast is de dosering van kweekvoeding van groot belang, neem gerust contact op met de specialisten van Freeseedsonline.nl voor meer informatie.

Tags:- cannabis kweken , Wietzaden

controleer ook voor: –  Medicinaal gebruik van cannabis: Werkt het?

3 thoughts on “Hoe begin je met cannabis kweken? (Deel 1: De basisbenodigdheden)

Leave a Reply