Binnen wiet kweken

Binnen wietkweken

Om succesvol binnen wiet te kweken moet je uiteraard weten wat er nodig is om deze planten goed te verzorgen. Na het ontkiemen van een wietzaadje begint het echte werk om optimaal resultaat te bereiken. Wanneer je binnen wiet gaat kweken zal de geur een belangrijke factor zijn in het proces. De geur van de wietplant is het meest krachtig wanneer de plant zich in de bloeifase bevindt. Tijdens het groeien is er ook wel een geur waar te nemen, maar die is niet zo sterk. Wanneer de plant echt in bloei komt zal het hele huis naar wiet gaan ruiken. Om dit te voorkomen kun je een koolstoffilter aanbrengen in de kweekkast, die zal deze geur neutraliseren. Daarnaast zal een wietplant ook toevoer van frisse lucht nodig hebben. Dit kan van buiten komen maar dat hoeft niet, iedere ruimte die goed geventileerd wordt zal volstaan, dit kan ook de lucht vanuit je eigen woonkamer zijn.

 

Waar kan ik binnen wietplanten kweken?

Je kunt de wietplant kweken in een speciale kweekkast of kweektent met een oppervlakte van maximaal 1 x 1 x 2 meter. Je kunt uiteraard ook een kleine kamer in huis hiervoor reserveren, maar een kast of tent werkt doorgaans het beste. De ruimte waar je de wiet gaat kweken moet voorzien zijn van stroom, je moet controle hebben over de lichtinval en er moet voldoende ventilatie aanwezig zijn. Kweken op een zolder lijkt praktisch, toch is dat meestal niet de meest geschikte ruimte. Omdat warmte naar boven stijgt wordt het reguleren van de temperatuur lastiger, daarnaast heb je met een schuin dak minder verticale ruimte. In een slaapkamer heb je vaak rechte muren, de temperatuur kan wel een probleem zijn. Houd er rekening mee dat je de slaapkamer geheel moet kunnen afsluiten voor licht naar binnen en buiten. Met een slaapkamerraam is dit lastig te realiseren. In veel woningen zal de kelder de beste plek zijn om de kweekruimte te plaatsen. Deze kelder moet op kamertemperatuur zijn en mag niet vochtig zijn. Je zult wel rekening moeten houden met de ventilatie in de kelder. Omdat er hier geen ramen zijn is lichtregulering eenvoudig uit te voeren in de kelder.

Binnen wiet kweken

De beste wietzaden voor binnen kweken

In principe zijn alle wietzaden van Freeseedsonline.com geschikt voor binnen en buiten kweken. Bij wiet binnen kweken zijn er wel enkele extra aandachtspunten om rekening mee te houden. Daarom hebben wij een selectie gemaakt van wietzaden die ook uitstekend geschikt zijn om binnen te kweken. Bekijk deze collectie en bestel jouw favoriete wietzaden bij Freeseedsonline.com.

Binnen wiet kweken

In Nederland is er niet zoveel zon als in meer exotische gebieden, toch kun je ook buiten wiet kweken van hoge kwaliteit. Je maakt een goede start met de gefeminiseerde wietzaden van Freeseedsonline.com die ook geschikt zijn voor een West-Europees klimaat. Bekijk direct deze collectie wietzaden voor de buitenkweek.

Vele binnen wietsoorten die worden gekweekt:

Grote wietplanten, veel wiet uit eigen tuin

Het maakt niet uit of je wiet wilt kweken die rijk is aan THC of juist veel CBD bevat, je kunt ze allemaal kweken in een broeikas, in een pot of buiten in de volle aarde. Buiten zullen wietplanten langer blijven groeien, daardoor kunnen ze groter worden wat weer een hogere opbrengst geeft. Planten die wat korter bloeien zullen tegen het einde van september tot aan het begin van oktober gereed zijn om te oogsten.

 

Welke wietplanten worden het grootste buiten?

Er zijn wietplanten die meer op grote struiken of bomen lijken, wanneer je een lage schutting hebt moet je daar zeker rekening mee houden. Dit zijn de giganten onder de wietplanten:

 

  • Chem Dawn: Mooie grote plant met een hoge opbrengst en een mooie THC gehaalte van maar liefst 22%
  • Jack Herer: Nog een grote hybride plant die vaak in de prijzen is gevallen bij internationale competities.
  • Sneeuwwitje: Dit is één van de grootste Sativa dominante soorten die verkrijgbaar zijn met een hoogte tot wel 2,5 meter.
  • Special Kush #1: Deze 100% Indica plant kan een hoogte bereiken van drie meter.

 

Autoflower

Wanneer je geen zin hebt om rekening te houden met lichtschema’s kunnen Autoflower wietzaden uitkomst bieden voor buiten kweken. Hoewel normale gefeminiseerde wietzaden en Autoflower wietzaden beide geschikt zijn voor buiten kweken, hebben Autoflower zaden een kortere cyclus. Dat houdt in dat je ieder seizoen twee tot zelfs drie keer kunt oogsten. Bij standaard zaden zal de bloeifase pas starten wanneer de dagen korter worden. Wanneer je graag discreet jouw wietplanten buiten wilt kweken kan het een bijkomend voordeel zijn dat Autoflowering zaden niet zo hoog worden. Dit zijn enkele Autoflower wietzaden die heel geschikt zijn voor de buitenkweek:

 

 

Met vrij lage planten leveren ze toch goede opbrengsten per plant op.

 

Buitenwiet kweken tips

  • De positie van de zon is belangrijk voor de ontwikkeling, door de positie aan te passen naar een locatie met meer schaduw kun je de bloeifase op gang brengen.
  • Kies voor een plek in de tuin die niet zoveel opvalt om de omgeving niet te alarmeren.
  • Door optimale plantenvoeding te gebruiken kun je ook betere resultaten behalen. Reguliere potgrond is niet de beste keuze voor wietplanten.
  • Mocht je toch besluiten om binnen te gaan kweken kun je gewoon gebruik maken van dezelfde zaden, je kunt de meeste wietzaden binnen en buiten gebruiken.

 

Bekijk de beste wietzaden voor buiten kweken in de webshop van Freeseedsonline.com of neem contact op voor meer informatie.

 

Tags:-  wietplanten ,wietzaden

 

controleer ook voor: –  Welke kweekgrond gebruiken?